vv Winsum 2 nadert Hoofdklasse

Dinsdagavond stond de tweede wedstrijd tegen BCV 2 op het programma nadat de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag in een 1-1 gelijkspel was geëindigd.

De wedstrijd begon om 19:00 uur waardoor de Winsumers al vroeg weg moesten. Ze waren zelfs zo vroeg dat de tegenstander nog in geen velden of wegen te bekennen was. Deze goede voorbereiding bleek het halve werk.

De eerste helft ging gelijk op. BCV werd alleen in de eerste paar minuten enigszins gevaarlijk. De grootste kansen vielen echter aan de kant van Winsum 2 te noteren. Menno Dijkstra wist het net in de 25e minuut niet te vinden en even later was het Marcel Pannekoek die in de rebound net naast schoot. Het bleef wachten op de goal van Winsum dat het betere van het spel had. In de 35e minuut was het Rick Engelsman die de keeper op z’n weg vond waardoor de stand bij rust wonder boven wonder 0-0 was.

Na de rust werd er een tandje bijgeschakeld waardoor BCV er helemaal niet meer uit kwam. De kansen bleven komen en na goed voorbereidend werk van Rick Engelsman werd Menno Dijkstra onderuitgehaald in de 16. Dit betekende een penalty voor Winsum en die werd prima binnengeschoten door Marcel Pannekoek. Gezien het spelbeeld was hiermee de winst verzekerd. Winsum ging zelfs opzoek naar de 2-0 en wist hier ook in te slagen. Flavio Fatima kopte de bal raak uit een voorzet van Ben Waanders en daarmee was de buit definitief binnen.

Met dit fantastisch resultaat is Winsum 2 door naar de volgende ronde van de nacompetitie voor een plaats in de reserve Hoofdklasse. Er zijn dus nog 2 finales te spelen. Het team kan terugkijken op een fantastische teamprestatie waarbij de inzet van de ploeg valt te prijzen. Iedereen heeft het maximale gegeven om dit mogelijk te maken. Aankomende weken kan dit elftal elk beetje support gebruiken.

Kom morgen kijken als vv Winsum 2 het thuis opneemt tegen Noordscheschut 2. Aanvang op Sportpark Schilligeham !! is 12.15 uur

Bron: vv Winsum