vv Winsum 2 promoveert, VR1 niet, maar…………

Winsum 2 speelde zaterdag gelijk in en tegen Noordscheschut en promoveert naar de Hoofdklasse. VR1 verloor na strafschoppen en blijft 2e klasser, maar…………….

vv Winsum 2 kwam bij Noordscheschut op 0-1 door een benutte strafschop van Menno Dijkstra. Bij de Drenten moest er toen een speler af met 2 keer geel, dus geen vuiltje aan de lucht, 0-1 bij rust. Althans zo leek het, maar niets was minder waar. De thuisploeg maakte gelijk, waarna de 2-1 en 3-1 volgden. Op dat moment hoefde Noordscheschut nog maar 1 doelpunt te maken om op gelijke hoogte te komen met de Winsumers. Maar zover liet het team van Jouad Boufarra het niet komen. Gijs Balkema en centrale verdediger Chiel Danhof, weer hij, scoorden en brachten vv Winsum langszij, 3-3. Na de 4-1 thuiswinst van vorige week was dit gelijkspel voldoende om te promoveren naar de reserve Hoofdklasse.

vv WinsumVR1 moest het hoofd buigen na het nemen van strafschoppen in Hollandscheveld. Vorige week hadden de Winsumer vrouwen met 2-1 gewonnen en wisten er nu na 90 minuten een verlenging uit te slepen.

Na met 3-0 achter te hebben gestaan knokten de groen-witten zich terug tot 3-2, waardoor er verlengd moest worden. In de verlenging werd er niet gescoord, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hollandscheveld bleek de gelukkigste te zijn en won de serie met 4-3, waardoor de Zuid-Drentse vrouwen in de eerste klasse blijven. Het verlies tegen Hollandscheveld kwam hard aan, maar er is nog steeds kans op promotie………….

Nog 1 kans

Winsum VR1 krijgt door het vrijwillig terugtrekken van een 1e klasser nog een kans. De laatste kans op promotie, maar dan zal vv VIOD Driesum VR2 op neutraal terrein verslagen moeten worden.

Waar en hoe laat deze allesbeslissende finale tegen VIOD VR2 wordt gespeeld, volg het nieuws op de site van vv Winsum.