Vulpunt Groengas in Winsum geopend

Auto’s op groen gas. PostNL, UVO en de Gasunie rijden hier al enige tijd op. Groengas, verantwoord gewonnen gas uit duurzame bronnen, als nieuwe bron van energie voor ons vervoer.

Om Groengas beschikbaar te maken is vandaag, donderdag 6 juli, het negende Groengas vulpunt geopend in de provincie Groningen. Dit vulpunt staat aan de Garnwerderweg in Winsum naast het BP-tankstation Warringa.

Dit vulpunt, ook wel Energy Point genoemd,  is gerealiseerd door het Groningse bedrijf Holthausen Clean Energy Solutions uit Hoogezand.

De officiële opening van dit vulpunt werd vanmiddag om 13.00 uur, onder toeziend oog van o.a. René Brons van de Holthausen Groep, verricht door gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen en wethouder Harmannus Blok van de gemeente Winsum.

Brons, Blok en Homan

Naast een taxi van UVO, die gebruikt werd voor deze opening, werden ook een auto van de gemeente Winsum en rijschool Opweg nog even naar voren gehaald. Zij rijden al een tijdje op Groengas in Winsum (zie onderstaande links)

Erwin Hollaar (Rijschool Opweg)

‘Schone’ auto voor rijschool Opweg

Nieuw duurzaam wagenpark gemeente Winsum

Thomas Pruim en Henk Dijkstra, van de gemeente Winsum, lieten weten dat de tank wel gauw leeg is. Zo’n 450 kilometer, maar gelukkig is er dan altijd nog een kleine tank (8 liter) met benzine, zodat een Groengas vulpunt, in geval van nood, bereikbaar is. Met de Groengas vulpunt om de hoek van de deur zal de benzinetank niet veel meer aangesproken hoeven te worden.

Cookieinstellingen