Workshop voor werkzoekenden in bibliotheek Winsum

Foto: bilbionetgroningen.nl

WINSUM – In navolging van eerdere workshops in de bibliotheken van Appingedam en Uithuizen vindt op 26 oktober om 10 uur een workshop plaats in de bibliotheek van Winsum.

Na een korte presentatie krijgen werkzoekenden tijdens de workshop de gelegenheid te leren werken met de in 2015 gelanceerde loopbaanapplicatie dit-WERKt. Samen met Biblionet gaat dit-WERKt de strijd aan tegen werkloosheid.
Gezamenlijk doel
De bibliotheken, Werkplein Ability en dit-WERKt streven een gezamenlijk doel na: werkzoekenden helpen. Bram Slager van dit-WERKt: “Het is mooi om de handen ineen te slaan met Biblionet en bezoekers van de bieb te kunnen ondersteunen met onze loopbaanapplicatie”. Hans Versteeg van de bibliotheek Winsum: “dit-WERKt is een innovatieve applicatie. We zijn verheugd om samen werkzoekenden te helpen.”
Alle vacatures op 1 plek
Met behulp van diverse instrumenten maakt dit-WERKt het vinden van nieuw werk makkelijker voor de werkzoekende. Vacatures van vrijwel alle vacaturesites en werkgeverswebsites zijn verzameld en worden gekoppeld aan het profiel van de werkzoekende. Met de unieke arbeidsmarkt kaart zie je precies waar jouw kansen als werkzoekende liggen en hoe je in contact komt met allerlei organisaties. Verder zijn er netwerkmogelijkheden en is de loopbaanapplicatie gevuld met interessante sollicitatietips. Al deze functionaliteiten hebben ervoor gezorgd dat al een derde van de werkzoekenden aangemeld bij dit-WERKt, eerder werk vond.
Gratis aanmelden
De loopbaanapplicatie dit-WERKt is alleen toegankelijk met een uitnodiging. Dankzij Werkplein Ability kan nu iedereen in de gemeenten Bedum, Winsum, de Marne en Eemsmond, zich gratis aanmelden voor een dit-WERKt account op www.snelnaarwerk.nl.
Workshop
Locatie: bibliotheek Winsum
tijd: 9.30 (inloop/ontvangst) 10.00 (start presentatie/workshop)
datum: donderdag 26 oktober

Cookieinstellingen