Inloop N361 en sportpark in zalencentrum De Hoogte

WINSUM – Maandag 4 december organiseerde de provincie Groningen samen met de gemeente Winsum een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de provinciale weg (N361) in de bebouwde kom van Winsum.

De gemeente Winsum lichtte tegelijkertijd ook de plannen voor het sportpark Winsum en de duurzame energiemaatregelen op het sportpark toe.

De avond vond plaats in zalencentrum De Hoogte.

Op overzichtelijke affiches en tekeningen werd de herinrichting van de N 361 duidelijk in beeld gebracht. Medewerkers van de afdeling Verkeer en Vervoer, die bezig zijn met de verkenning van de herinrichting, gaven nadere toelichting.

Hans van Dijk, één van medewerkers, stond WinsumNieuws te woord.

“Ik denk dat we nu, halverwege de avond, al erg tevreden mogen zijn over de opkomst en de interesse. Er zijn inmiddels bijna 80 mensen geweest. De tekening vinden ze het meest interessant. De meeste vragen gaan over de voorrangspleinen die er in het traject komen. Het grootste verschil met een rotonde is, dat je op een voorrangsplein bijna niet hoeft te stoppen, je kunt wat eenvoudiger doorrijden, wat de verkeersstroom ten goede komt. Verder waren er vragen over de situatie bij de Garnwerderweg en Schilligehamsterweg. De Schilligehamsterweg wordt niet meer toegankelijk voor auto’s. Het verkeer kan via de Geert Reindersstraat het sportpark op of via de Garnwerderweg, waar ook een ontsluiting is gepland.
De mensen die ik gesproken heb, zijn overwegend enthousiast.”

Reacties

gallery
90480
WINSUM – Maandag 4 december organiseerde de provincie Groningen samen met de gemeente Winsum een
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20171205/inloop-n361-en-sportpark-zalencentrum-hoogte/
2017-12-05T16:08:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2017/12/04175501/IMG_2908.jpg
Nieuws