Winsum gefeliciteerd: Sportpark WinsumWest komt er!

Foto: Openbaar domein
Er is tientallen jaren aan gedacht, over gesproken en misschien stiekem over gedroomd, en eindelijk is de kogel door de kerk, de gemeenteraad van de gemeente Winsum heeft ingestemd met de plannen van het college voor sportpark WinsumWest en heeft de voorgestelde investering van 5,3 miljoen euro goedgekeurd.
Vv Winsum- voorzitter Jan Joost Flim, had  tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag, het grote belang van het nieuwe sportpark nog benadrukt. ‘De fusieclub maakt nu gebruik van twee complexen, het voormalige Hunsingo- complex en het voormalige Viboa- complex aan de Schouwerzijlsterweg, een onwenselijke situatie die verdere ontwikkeling van onze vereniging in de weg staat. De leden van vv Winsum hebben zelfs ingestemd met een bijdrage van maximaal 350.000,00 euro om verder te kunnen en het draagvlak voor het nieuwe park duidelijk te maken,” aldus de voorzitter die, na de afrondende stemming, met gepaste trots veel gelukwensen in ontvangst kon nemen.
De felicitaties moeten ook gelden voor de andere, toekomstige gebruikers van het sportpark. Naast de voetballers wordt het prachtige sportpark WinsumWest ook de thuisbasis voor hockeyers, tennissers, zwemmers, jeu de boulers, skaters, korfballers en individuele sporters die gebruik gaan maken van het ‘sportrondje’.
Afgelopen dinsdag hadden bijna alle fracties al grote waardering en complimenten uitgesproken voor de grootste voetbalvereniging in de regio. Ook over de duurzaamheid die een grote rol gaat spelen op het park was de raad zeer tevreden. Een houtsnipperkachel, zonnepanelen, een grondwatersysteem en in een later stadium kleine windmolens moeten voor de nodige energie zorgen.
GemeenteBelangen Winsum en CDW 2.0 hadden eigenlijk als enige kritiek. De kosten waren te hoog, in ieder geval veel hoger dan eerder was voorzien.
GemeenteBelangen probeerde de kosten nog naar  beneden te krijgen door te kiezen voor één centrale ingang en één centrale parkeerplaats. Het amendement dat de fractie indiende kreeg geen steun.
Volgens D66-er Rolf Prummel zou één ontsluiting een slechte zaak zijn. Hij wees op de verkeersproblemen die er bijna iedere zaterdag op de Schouwerzijlsterweg zijn.
PvdA- raadslid Henk de Vink was ook tegen één ontsluiting, daar was volgens hem de Garnwerderweg niet geschikt voor.
Met sportpark WinsumWest geeft Winsum een stevige impuls voor ’toekomstbestendig’ Winsum. WinsumNieuws feliciteert alle betrokkenen.
Cookieinstellingen