Alternatieve staking op IKC De Wierde

ADORP – Naar aanleiding van de regionale estafette actie vanuit PO front is er op Valentijnsdag 2018 op een alternatieve manier gestaakt op IKC De Wierde.

De doelen van de stakingsactie vanuit PO front (werkdrukverlaging, eerlijke salariëring en het aantrekkelijk maken van het beroep van de leerkracht) worden vanuit het team ondersteund. Deze keer wilde het team van IKC De Wierde dit op een andere manier oppakken, namelijk door de reguliere werkzaamheden neer te leggen en allerlei verschillende activiteiten op te pakken in samenwerking met ouders.

De leesmarathon

Zo was er een leesmarathon met zitzakken, waarbij grote kinderen de kleinere kinderen voorlazen. Er was een spelletjeslokaal met allemaal verschillende bordspelletjes voor jong en iets minder jong. In het lokaal van de onderbouw konden de kinderen kiezen in de hoeken (bouwen, construeren, rollenspellen, tekenen, knutselen, puzzels). In het speellokaal deden de kinderen met een groepje leuke gymspelletjes. Ouders hebben samen met de pedagogisch medewerker een Valentijn-knutsel opdracht voorbereid en begeleid in de ruimte van de bso. De laatste activiteit was lekker buiten spelen op de natuurspeelplaats.

De groepjes bestonden uit kinderen van alle leeftijden en de kinderen zijn bij alle activiteiten geweest. Het is als team genieten om te zien hoe de grotere kinderen de kleinere kinderen begeleiden, voorlezen en betrekken bij het groepje.
De ochtend werd afgesloten met het opnemen van een yell voor de opening van de natuurspeelplaats onder begeleiding van een professionele cameraman (toevallig ook de vader van een van de kinderen) om een filmpje te maken dat dient als uitnodiging voor de opening in juni. Een leuke ochtend voor de kinderen, het team en de aanwezige ouders met grote dank aan de steun uitgesproken door ouders in woord en daad.

Foto’s: Auwert Postmus

Tekst: Floor van de Werfhorst

Cookieinstellingen