De beeldmerken van Het Hogeland uitgelegd

Foto: Archief WinsumNieuws

HET HOGELAND – Alles moet nieuw, zeker als je met vier man in één nieuw huis gaat. Het huis heet gemeente Het Hogeland en ontwerpbureau Dizain heeft het nieuwe uiterlijk van de gemeente in ontwerp. “Herkenbaar, fris, eigentijds. En tijdloos tegelijk.” De burgers krijgen twee ontwerpen voorgelegd waar ze op stemmen kunnen.

De ontwerpers hebben hun best gedaan om dat wat het Hogeland tot Hogeland maakt te vatten in een beeld. Hieronder de twee ontwerpen met de toelichting, de gebruiksaanwijzing om het beeld te doorgronden, de bedoeling te zien.

In dit ontwerp is een aantal karakteristieke elementen uit Het Hogeland in de vorm van illustraties in een prominente letter ‘H’ verwerkt. Elementen zoals borgen en grote statige boerderijen, dorpen, molens, akkers, weidsheid, veeteelt, groen, het Wad, dijken en de zeearend. In dit logo is ook een jongetje met een vlieger herkenbaar. Hij staat symbool voor de nieuwe jonge gemeente Het Hogeland waar volop mogelijkheden voor groei en ontwikkeling zijn.

Dit ontwerp verbeeldt Ruimte! in letterlijke en figuurlijke zin. Ruimte voor inwoners, voor natuur, voor initiatieven, voor water, voor ondernemers, voor elkaar. Om ruimte zichtbaar te maken, moeten we de ruimte markeren. Met piketpalen bijvoorbeeld. De piketpalen in dit logo staan symbool voor het bieden van perspectief en voor de ruimte die de gemeente Het Hogeland wil geven en die u wilt krijgen en voelen.

Cookieinstellingen