De Gouden Karper opent Carpa d’ Oro

Foto: WinsumNieuws

(ADVERTORIAL) De Gouden Karper, de oudste herberg van Nederland uit 1300 en misschien wel hét pronkstuk van Winsum, gaat een nieuwe uitdaging aan.

Uitbater Willem Kolthof vertelde woensdagmiddag aan WinsumNieuws dat de bovenverdieping in gebruik genomen gaat worden als Steakhouse ‘Carpa d’ Oro’. Eerder was de bovenverdieping in gebruik als pizzeria en mediterraan restaurant.

In de Carpa d‘ Oro wordt vanaf deze maand in het weekend de Steakhouse-kaart gevoerd. De oorsprong van deze gerechten is terug te voeren naar de Argentijnse keuken. Vlees is het hoofdonderwerp op deze kaart. Natuurlijk is er ook een visje of een vegetarisch gerecht te bestellen.

“De keuken is Argentijns, maar we houden wel vast aan lokaal vlees. Naast onze vaste leverancier ‘Grasdier’ betrekken we zoveel mogelijk producten van lokale boeren die we zelf bezocht hebben. Af en toe zijn we, omdat we altijd onze hoogstaande kwaliteit willen bieden, genoodzaakt om buiten onze provincie te kijken. Ook laten we vlees extra rijpen via de dry-aged methode”, aldus Kolthof.

De eerlijke keuken van Carpa d’ Oro heeft als basis eenvoud. Naast een goed stuk vlees, salade, grote frieten en een gepoft aardappel wordt het gerecht traditioneel geserveerd op een snijplank.

Cookieinstellingen