Week van de Dementie in De Hoven

Foto: dehoven.nl

Elk jaar rond Wereld Alzheimerdag (21 september) organiseert De Hoven de Week van de Dementie. Dit jaar vindt het alweer voor de vijfde keer plaats.

Het thema van dit jaar is het gedachtengoed van De Ploeg, het Groninger kunstenaarscollectief dat ruim 100 jaar geleden werd opgericht. De Hoven voelt zich sterk verbonden met dit gedachtengoed. Waar De Ploeg nieuwe vormen van expressie in de schilderkunst zocht en vond, gaat de visie van De Hoven mee in deze lange Groninger traditie: het zoeken van een andere manier van werken, meer welbevinden voor bewoners, en meer werkplezier voor medewerkers.

Op onderstaande flyer kunt u lezen welke activiteiten er deze week allemaal worden georganiseerd. De muzikale opening vindt plaats op donderdag 20 september in Alegunda Ilberi te Bedum. Verder is er diezelfde avond Alzheimercafé Winsum. In de dagen erna is er o.a. een Open Podium, een filmavond en een circus.

Op woensdag 24 september is er een informatieve middag met verzorgenden, verpleegkundigen etc. onder leiding van Marcel Nieuwenweg, bekend van RTV Noord.

Tijdens De Week van de Dementie is iedereen van harte welkom! Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten (m.u.v. Circus Sijm).

 

Cookieinstellingen