College Winsum op werkbezoek

Foto: persbericht

WINSUM – Het college van de gemeente Winsum – per 1 januari onderdeel van de nieuwe gemeente Het Hogeland – heeft op dinsdag 20 november j.l. een tweetal werkbezoeken aan ondernemers gebracht. Dit zijn Van Dijk Watersport in Winsum en Plattelandsbrouwerij Het Zotte Kalf in Winsum.

Het college werd bij Van Dijk Watersport in Winsum ontvangen door eigenaar Heino van Dijk. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en produceert, verkoopt en onderhoudt vooral polyester boten waaronder veel sloepen. Daarnaast heeft het voor de winter ook een opslagmogelijkheid. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan 6 mensen. Vanaf 2011 kent het ook een productielocatie in Polen. Het bedrijf heeft ook de beschikking over een dealernetwerk en zet haar boten af in diverse landen waaronder Duitsland en België en in heel Nederland. Eigenaar Van Dijk ziet de toekomst zonnig in.

Het tweede bedrijf dat werd bezocht is Plattelandsbrouwerij Het Zotte Kalf, gevestigd tussen Onderdendam en Winsum. Het college werd ontvangen door de beide eigenaren Freddy Venhuizen en Klaas-Jan Huisman. Al 7 jaar houden beide vrienden zich bezig met het brouwen van ambachtelijk bieren, eerst hobbymatig en het laatste jaar meer bedrijfsmatig. Er wordt vooral seizoensbier gebrouwen zoals de Blaarkop Herfstbock en de Pinken Lentebock, maar ook vaste bieren zoals de Galloway Porter en de Salorn Tripel.  Op dit moment wordt het bedrijf nog uitgeoefend naast beide banen vanuit een ruimte behorende bij een boerenbedrijf. Voor de toekomst zien beiden een ontwikkeling naar een dagtaak in een grotere ruimte. Doel van beide eigenaren is meer afzetpunten (horeca) te krijgen en hét Hogelandbier te worden.

 

Reacties