Eerste diploma-uitreiking project Noorderhuizen

Bisrat en de gecommitteerden.
Foto: Berto Merx

UITHUIZEN – Onder toeziend oog van de gecommitteerden wethouder Mariette de Visser en Noorderpoort-docent Jan Jongsma ondertekende Bisrat Ghebremichael uit Erytrea als eerste leerling van het project ‘Noorderhuizen’ van Ability zijn diploma; vier leerlingen hebben de opleiding Assistent Bouw, Wonen en Onderhoud gevolgd bij Noorderpoort in samenwerking met Werkplein Ability. Vanaf september wordt het opleidingsaanbod uitgebreid met metaal.

Werkplein Ability en Noorderpoort zijn in 2018 samen het project ‘Noorderhuizen’ begonnen: de bedoeling daarvan is werkzoekenden uit de regio voor te bereiden op een baan in de bouw of techniek. Het project gaat vooral om leren en opleiden in de praktijk. En om de deelnemers ook in de praktijk te laten werken wordt er gebruik gemaakt van de machines en gereedschappen op de locatie van Werkplein Ability in Uithuizen. Dit gebeurt onder begeleiding van een docent van Noorderpoort. Het behalen van het veiligheidscertificaat (VCA) is ook onderdeel van het traject. Dit certificaat is nodig om in de bouw aan de slag te kunnen. Via Noorderhuizen hebben 18 deelnemers de weg naar regulier werk al gevonden.

Het gezamenlijke project sluit aan bij het 1000-banenplan, waarbij het kabinet € 6,2 miljoen beschikbaar stelt voor de (om)scholing van inwoners uit het aardbevingsgebied om te werken in de bouw en techniek. Door het herstel en de versterking van het aardbevingsgebied is er een sterk tekort aan mensen in de bouw. Werkplein Ability benadert werkgevers actief om ervoor te zorgen dat er aansluiting is tussen de deelnemers in het project en het werk bij de werkgevers.

Reacties

article
142894
UITHUIZEN – Onder toeziend oog van de gecommitteerden wethouder Mariette de Visser en Noorderpoort-docent Jan
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190711/eerste-diploma-uitreiking-project-noorderhuizen/
2019-07-11T14:35:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/07/11143126/aabil-2.jpeg
Nieuws