Project Gronings Vuur in de bibliotheken

Foto: Caroline Penris.

HET HOGELAND – Het project Gronings Vuur doet het Hogeland aan in september met een cultureel programma. “Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst halen we op wat er zich afspeelt in de provincie,” zo zegt de organisatie.

Vanaf 9 september 2019 strijken ze een aantal weken neer in de gemeente Het Hogeland. Wat ze in vier weken ophalen aan materiaal, wordt onder regie van theatermaker Theo de Groot samengebracht in een eindpresentatie. Deze is drie keer te zien op 11,12 en 13 oktober in de Enne Jans Heerd in Maarhuizen. “We werken in iedere gemeente met lokale cultuurmakers die zin hebben om mee te doen: dit is één van de oproepen om mee te doen,” aldus het persbericht.
De Verhalen van Groningen verzorgt een korte inleiding over de identiteit van Groningen en leidt het gesprek. Ze gaan in gesprek met de deelnemers aan de hand van foto’s: “Neem vijf foto’s mee die volgens jou ‘Het verhaal van Het Hogeland’ vertellen. Met elkaar gaan we de foto’s duiden, in de tijd zetten en verhalen vastleggen,” zo is de bedoeling. De foto’s en de bijbehorende verhalen krijgen een plek in de presentatie op 11, 12 en 13 oktober in de Enne Jans Heerd en mogelijk in de eindpresentatie van het gehele project Gronings Vuur in december 2020.

De data: Donderdag 19 september 2019, 20.00 – 22.00 uur. Bibliotheek Winsum. Donderdag 26 september 2019, 20.00 – 22.00 uur. Bibliotheek Uithuizen, zelfde tijd. De bijeenkomst die was gepland op 12 september in de bibliotheek in Leens is komen te vervallen. Aanmelden kan via: [email protected]

Cookieinstellingen