Briljanten huwelijk in Bedum

Het echtpaar Schoonveld met wethouder Kristel Rutgers
Het echtpaar Schoonveld met wethouder Kristel Rutgers
Foto: HogelandNieuws

BEDUM – Op 24 november 1954 gaven Harke Schoonveld en Elly Tamminga elkaar het jawoord. Namens gemeente Het Hogeland kwam wethouder Kristel Rutgers maandagochtend langs om het echtpaar te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Harke Schoonveld (90) volgde na z’n lagere school cursussen en ging daarna aan het werk bij inkoopvereniging Sperwer, waar hij chauffeur werd. In die periode leerde hij Elly kennen, de zus van een collega waar hij wel eens over de vloer kwam. Hij heeft na Sperwer gewerkt als chauffeur bij de PTT en later – tot aan de pensioengerechtigde leeftijd – een kantoorbaan gehad bij hetzelfde bedrijf, het huidige KPN.

Elly – bijna 87 jaar – ging na de lagere school en aantal cursussen aan de slag bij de Thuiszorg. Ze is gestopt met werken toen de kinderen kwamen en heeft het werk daar weer opgepakt nadat de kinderen ouder werden.

Beiden hebben veel vrijwilligerswerk gedaan, waaronder bestuursfuncties voor – en werkzaamheden bij de kerk.

Harke Schoonveld puzzelt en leest graag. Zijn vrouw houdt van naaien, handwerken en breien. Ze kocht op rommelmarkten poppen en kleedde de poppen aan met handgemaakte kleding, waarna de poppen naar kinderen in Polen en Roemenië gingen.

Het echtpaar geniet nog volop van het leven en hoopt dit nog vele jaren samen te mogen beleven. Harke en Elly kregen 2 dochters en zijn inmiddels ook 4 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen rijker.

 

 

 

 

Cookieinstellingen