Futsal Winsum sluit af met remise

Futsal Winsum heeft vrijdagavond in de laatste wedstrijd van het seizoen met 5-5 gelijkgespeeld tegen Futsal Dragten. Het gaf de verhoudingen binnen de lijnen goed weer.

De thuisploeg opende in een gelijk opgaande eerste helft, waarin beide ploegen er vol voor gingen, de score. Stefan Bultena gleed op aangeven van Ulco Brinkhuizen de openingstreffer binnen, waarna oud-Futsal Winsum-speler Arnoud Donker na een verkeerde pass van Melvin Folkerts voor de gelijkmaker zorgde.

In de tweede helft ging het scoren makkelijker. Futsal Dragten werkte een voorzet van Melvin Folkerts in eigen doel, waarna de gasten de gelijkmaker hoog in het doel joegen. Hierna veroverde Ulco Brinkhuizen de bal op de helft van de tegenstander en tekende hij na een combinatie met Melvin Folkerts voor de 3-2. De gelijkmaker was weer fraai. Een schot vanaf de achterlijn verdween in de verre hoek. De thuisploeg ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar scoorde in kansrijke positie niet en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. De omschakeling was de traag en de Friezen profiteerden. Het was Stefan Bultena die via de paal zijn tweede van de avond maakte en de ploeg van Marc Krüger weer langszij lag.

Henri Bierling liet zich vanaf de aftrap echter in de luren leggen en doelman Reinder de Haan had deze avond zijn topvorm in Sauwerd achtergelaten. Weer stond Winsum achter maar Brinkhuizen tekende met een vrije trap voor de eindstand: 5-5. In  de laatste minuten had de thuisploeg een man meer maar het spel was te slordig om te profiteren.

Dankzij het behaalde punt klommen de Winsumers nog een plekje op de ranglijst. De ploeg van Marc Krüger is in de Topklasse als zevende geëindigd en passeerde op de laatste avond Drs. Vijfje. Futsal Winsum kende met een vrij nieuw elftal een prima seizoen. De enige echte domper was de beenbreuk van Bjorn Schutter die de zomer kan gebruiken om hopelijk weer helemaal te herstellen.

Verslag: Kornelis Prins