Winkhem dames 1 blijven voor de volle winst gaan

WINSUM – Na de voorjaarsvakantie en wat ziektekiemen achterwege gelaten te hebben, beginnen de Winkhem-dames in de vertrouwde Ripperdahal met 8 speelsters aan de wedstrijd tegen V.S.V. 74 uit Vlagtwedde.

Winkhem speelt zich lekker warm onder genot van opzwepende muziek. Om 21.00 uur stipt fluit de scheids het startsignaal voor de wedstrijd.
V.S.V. 74 begint met de opslag en deze word gelijk door Winkhem geïnt. Winkhem begint met een voorsprong aan de set, ondanks dat het nog wat stroef verloopt. Na een time out van V.S.V. 74 wordt de thuisploeg door de trainer/coach even op scherp gezet. Dit heeft effect en er worden mooie aanvallen op mid- en buitenposities uitgevoerd. De 1e set wordt binnengehaald met een strakke serve, 25-11

In de 2e set word de diagonaal-positie gewisseld. Winkhem gaat goed van start en komt punt voor punt verder. Maar ook V.S.V. 74 lijkt warm te worden. Winkhem wordt dan ook verrast door een goede serve van de dames uit Vlagtwedde. Even de koppies bij elkaar en de focus weer op scherp! Hierdoor weet Winkhems vaste spelverdeelster ook een mooie set up te geven voor een aanval op achterover. Deze set gaat naar Winkhem kant. 25-19

In de 3e set gaat het gelijk op, een binnenkomer op de buiten aanval wordt halverwege de set goed gevonden. Door deze aanval en de aanval op de mid-positie wordt er al snel een gat geslagen in de punten telling. Met een afgeblokte bal gaat deze set wederom naar Winkhem, nu met 25-10.

De laatste set van deze wedstrijd geeft Winkhem door eigen fouten te veel punten aan de gasten. Ook de serve van V.S.V. 74 verrast Winkhem weer, waardoor de pass niet goed bij de spelverdeelster komt.
Gelukkig weten de Winkhem-dames de boel om te draaien en weer meer grip te krijgen op de pass. Met een sterke aanval op buiten komen de punten weer binnen. Na een lange rally gaat ook deze laatste set naar Winkhem, 25-18.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 17 maart in de Koos Duppenhal in Groningen, als Donitas de tegenstander is.

Verslag + foto: Karen Bulthuis