Winkhem heerst in eigen hal

WINSUM – Voor het eerst dit seizoen speelden de heren van Winkhem 1 een thuisduel op de vertrouwde woensdagavond. In de voorgaande duels waren er onnodige steken gevallen die allemaal heel verklaarbaar waren. Nu was het tijd dat Winkhem liet zien dat het de ploegen in de promotieklasse A prima aan kan.

Olympia uit Groningen kwam op bezoek en had geen antwoord op het sterke spel van Winkhem, De Winsumer mannen heersten het overgrote deel van de wedstrijd, 3-1.

In de kleedkamer vooraf aan de wedstrijd, hadden de mannen van heren 1 al door dat het klaar is voor de eerste winstpartij. De voorgaande duels waren vooral trainingspotjes geweest om ritme in het team ritme te krijgen. Ondanks de afwezigheid van spelverdeler Marnix de Vos, wist Winkhem goed druk te geven op het degelijk ogende Olympia. De wedstrijd verliep vol zelfvertrouwen aan Winsumer kant. De ballen werden uitstekend gepasst en effectief gebracht bij de aanvallers. Olympia probeerde van alles maar verviel al gauw in woordenwisselingen onder het net door en gericht op de scheidsrechter. Als tegenstander weet je dan dat je beet hebt. Winkhem wist hier goed mee om te gaan en kon het eigen spel spelen. De stemming daalde met de minuut bij de gasten en in rap tempo stond het 2-0 voor Winkhem (25-18, 25-18)

Het tweede deel van de wedstrijd startte zoals geëindigd. Winkhem dicteerde de wedstrijd en Olympia kon slechts volgen. Buitenspelers Martin Bijsma en Maurits Sikkema konden naar hartenlust de ballen binnen vliegen. Maar halverwege de wedstrijd wist Olympia een aantal keer goed te blokkeren. Dit bracht Winkhem even uit balans. Het moest zoeken naar een creatieve oplossing die niet snel gevonden werd. Olympia leefde weer iets op en wist de achterstand om te buigen in een ruime voorsprong. Tegen het einde van de set wist Winkhem weer de juiste ballen te plaatsen. Helaas redde het daarmee niet de set- en wedstrijd winst, met 23-25 ging de set nipt naar de Groningers. De tactiek voor de laatste set was heel eenvoudig, meteen gas geven en zorgen dat de gasten de mentale tik kregen die waarschijnlijk tot winst van set en dus de wedstrijd zou leiden.

Van de eerste zes ballen scoorde Winkhem er vijf en dat bleek achteraf inderdaad de juiste aanpak. Al gauw wierp Olympia de handdoek en Winkhem trok in rap tempo de winst binnen door de set met 25-15 te winnen.

Er zit nog flink rek in het kunnen van de ploeg. Met anderhalf week rust zien de mannen uit naar een treffen met Sudosa-Desto uit Assen. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 13 oktober om 14:30 uur in Assen.

Verslag + foto: Jaap Bouwman