Winkhem onderuit bij hekkensluiter

Foto: Jaap Bouwman

GRONINGEN – Winkhem speelde zaterdag – tegen nummer laatst Donitas – een matige pot. Waar men als heer en meester de wedstrijd startte, liet het door eigen falen de gastheren het initiatief overnemen. De Winsumer lange mannen verloren nipt, 3-2.

Na de wedstrijd concludeerden de mannen van coach Miedema onder andere dat de lunchwedstrijden tegen Donitas ook in vorige seizoenen nooit een succes verhaal zijn geweest. Ergens hadden de Winsumers deze moeizame partij dus wel kunnen verwachten.

In de eerste set en in de start van de tweede set was Winkhem overduidelijk de baas in het spel.

Waar de eerste set bol stond van fouten aan Donitas-kant, kon Winkhem de set zeer eenvoudig binnen slepen. Bij een ruime voorsprong in set twee was het Winkhem dat wat moeite kreeg met het beter wordende spel van de gastheren. Winkhem begon een flinke serie onnodige fouten te maken waardoor de studenten het initiatief overnamen. (17-25, 25-19)

Zo halverwege de wedstrijd stond het gelijk in sets en moest Winkhem zich weer herpakken.

De overtuiging was er niet helemaal in vergelijking met de start van de wedstrijd, maar Winkhem kreeg de slag weer te pakken. De derde set wist men weer naar zich toe te trekken en dat gaf moed voor een 3-1 winst. Daarvoor moest alleen de vierde set nog binnen gesleept worden. In die vierde set liet Winkhem het alleen helemaal lopen. Donitas wist veel beter te spreiden in de aanval en kon ook goed druk zetten in de serve. Winkhem liep meteen achter de feiten aan en verloor deze vierde set. (21-25, 25-16) Daarom was er een beslissende vijfde set nodig om een winnaar te kunnen aanwijzen. Helaas trok de lijn van set vier zich hierin door en wist Winkhem geen enkel moment aanspraak te maken op de wedstrijd winst.(15-12)  Donitas won zijn derde partij van dit seizoen.

Winkhem bezet halverwege het seizoen de tweede plek. Winkhem zal de wisselvalligheid nog wat kwijt moeten raken wil het deze plek behouden. De eerstvolgende kans om zich te bewijzen is op 18 januari om 16:30 uur. In een uitwedstrijd tegen Exstudiantes zal het het nieuwe jaar 2020 inluiden.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

 

Reacties