Bauke Mollema Tocht gecanceld

BMT 2018
BMT 2018
Foto: Auwert Postmus

GRONINGEN – De Bauke Mollema Tocht die voor zondag 11 oktober op de kalender staat gaat niet door. De organisatie noemt het onverantwoord om een evenement met zoveel mensen in deze tijd te laten plaatsvinden.

“Door de huidig geldende maatregelen is het niet mogelijk om de tocht door te laten gaan. De afgelasting is in overleg gebeurd met Bauke”, meldt organisator Jansen Event-Sportmanagement op de website.

“Het is verschrikkelijk jammer dat wij genoodzaakt zijn de, voor ons, eerste editie te moeten cancelen. Wij vinden het onverantwoord, gezien de huidige coronamaatregelen, om meer dan duizend fietsers in Groningen te verwelkomen en te laten fietsen. Wij willen geen enkel risico lopen en vinden dat de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, bewoners en organisatie niet in gevaar mag komen.”

Twee weken geleden was kersverse organisator Wim Jansen nog hoopvol gestemd over de doorgang van de achtste editie van de eendaagse wielertocht.

Aan de tocht doen normaal gesproken meer dan duizend fietsers mee. Mollema zelf is ook teleurgesteld, zo laat hij weten: “Ik keek erg uit naar de tocht, het is altijd mooi om alle enthousiaste mensen te zien en spreken tijdens mijn tocht. Hoe moeilijk de beslissing ook is, dit is de enige juiste beslissing gezien de huidige situatie.”

Automatisch ingeschreven voor volgend jaar

Mollema nodigt iedereen uit om op zondag 11 oktober wel op de fiets te stappen voor een individueel rondje en de foto’s te delen op social media. De fietsers die zich hadden ingeschreven staan volgend jaar automatisch op de startlijst.

Cookieinstellingen